IDGB.org - Om ekonomi

Hem

Utvalda artiklar

Jämför smslån

Ta ett privatlån för renoveringar i hemmet

En lägenhet är idag värd mycket pengar, och för att öka värdet i din lägenhet så finns det några enkla saker du kan göra själv för att få den såld för mer pengar än vad du köpte den för. Genom att renovera badrummet eller köket så kan du höja utgångspriset med tiotusentals kronor, och det finns ingen som blir gladare än mäklaren.

Du kan dessutom köpa en dyrare lägenhet genom att sälja din nuvarande bostad efter att den är renoverad och såld. Att renovera kostar däremot mycket pengar, och det är ofta pengar som man inte har undanlagda och sparade.

Att ta ett privatlån för en renovering är en investering mer än en risk eftersom det höjer värdet på bostaden. Eftersom ett privatlån kan tas utan säkerhet eller motivering så passar det som handen i handsken för en omfattande renovering av en lägenhet. Gör du dessutom större delen av jobbet själv så sparar du på kostnader som hantverkare skulle innebära.

Vilken typ av privatlån finns det för renovering?

De mest fördelaktiga lånen är de med låg ränta och längre återbetalningstid, och för att hitta det bästa lånet för dig så är rekommendationen att jämföra olika lån mot varandra.

Exempelvis använder du dig av Creddit för att jämföra privatlån, räntor och återbetalningstider. På denna sida kan du se de olika bankerna och deras villkor, räntor samt andra avgifter. Du kan också spara pengar på att inte välja en bank som har uppläggningsavgift eller aviavgifter på deras lån, men den största summan pengar du förlorar pengar på är räntan.

Se till att lånet har en låg utgångsränta redan innan banken sätter sin individuella ränta på dig som låntagare. Det är deras sätt att ta en risk på dig som privatperson eftersom de inte känner dig mer än att du har redovisat din inkomst och betalningshistorik. Den individuella räntesättningen sätts med diverse kriterier som du kan fråga banken om. Du kan även förhandla om den individuella räntan om du kan motivera och argumentera för din sak.